Louis van Gaal: ‘Dit is mijn laatste klus’

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan de prachtige trainersloopbaan van Louis van Gaal. De huidige trainer van Manchester United heeft in gesprek met The Daily Telegraph aangegeven dat dit zijn laatste klus is en daarna met pensioen gaat.

‘Ik heb een paradijs in Portugal. Ik wil stoppen om daar te kunnen wonen. Om te golfen en heerlijk te eten. Portugese wijnen zijn bovendien heel lekker. Net als het weer en de stranden.’ zo geeft van Gaal aan. ‘Ik ben oud. Mijn vrouw Truus wil dat ik nu stop. Dat zei ze vijf jaar geleden ook al. Natuurlijk ben ik 24 uur per dag manager, maar ik ben ook 24 uur per dag vader, opa en man. En op dit moment zie ik mijn persoonlijke assistente vaker dan mijn vrouw.’

Op de vraag of van Gaal het reizen en werken gaat missen is hij als vanouds scherp. ‘Ik wil niet meer reizen. Op vliegvelden wil iedereen mij altijd aanraken. Bovendien heb ik een kunstheup. Als ik door een poortje moet, klinkt er gepiep. Ik ben altijd de enige die gecontroleerd moet worden. Daar houd ik niet van’, aldus de ex-bondscoach van Oranje.

foto: Instagram

Praat Mee!