Hiddink blij met ontwikkeling Ajax talenten

Guus Hiddink is tevreden over de ontwikkeling van Ajax talenten Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. Beide spelers spelen al geruime tijd op een constant niveau en zijn nu ook bepalend voor het team uit Amsterdam. ‘Ze worden beter, constanter en ook gevaarlijker’.

Op de vraag of Anwar El Ghazi kans maakt om binnenkort een uitnodiging te krijgen reageerde bondscoach verhelderend. ‘We houden El Ghazi in de gaten. Voor de winterstop was hij nog onstuimig en speelde hij vaak goed, maar ook weer niet. Na de winterstop is hij steeds beter aan het worden, maar ook constanter in zijn spel. Daarnaast is hij ook echt bezig met zijn ontwikkeling. Je ziet dat hij graag wil en dat maakt hem ook erg gevaarlijk’, aldus de Hiddink.

Ook Bazoer krijgt lof van de bondscoach. ‘Bazoer zit bij Aron Winter in het team vanwege de kwalificatie wedstrijden, vandaar dat hij ook niet bij Jong Oranje zit. Maar hij zit in hetzelfde schuitje als El Ghazi. Ze spelen met flair alsof ze er al jaren spelen. Heel onbevangen, maar toch ook kleine foutjes en dat mag,’ zegt Hiddink. ‘Als zijn omgeving hem nuchter houdt en hem op het goede pad zet dan komt hij er heel snel aan.’

Foto: Steef Bouwman

Praat Mee!