FIFA reserveert €194 miljoen voor het afvaardigen van spelers

Vrijdagmiddag heeft de FIFA uitgebracht dat voor de komende twee wereldkampioenschappen er €194 miljoen wordt verdeeld aan de clubs die spelers afleveren aan een nationaal team. Samen met de European Club Association (ECA) heeft de FIFA een akkoord bereikt over het bedrag en de daarbij horende regels.

De FIFA zal in 2018 en 2022 bijna 200 miljoen euro distribueren aan de clubs die spelers afleveren aan een nationaal land dat meedoet aan het WK. FIFA President Sepp Blatter zegt in een statement dat dit een grote vooruitgang is in de relatie tussen clubs en de FIFA, maar ook het reorganiseren van een goede wederzijdse samenwerking. ‘De overeenkomst met de ECA legt de nadruk op fundamentele beginselen, zoals het bevorderen van de opleiding en de ontwikkeling van een speler. Maar ook de sportieve integriteit van de wedstrijden en competities’.

‘Daarnaast zal de FIFA verder met de Club Protection Programme werken aan een constructie voor als spelers geblesseerd raken terwijl zij op internationale plicht zijn. De CPC zal daarom worden uitgebreid om deze vaak voorkomende problemen beter op te lossen in de toekomst’, aldus een verheugde Blatter.

foto: Sputniktilt

Praat Mee!