Enrique vindt Clasico niet doorslagevend

De Spaanse La Liga maakt zich weer op voor de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid. Hoewel de twee Spaanse toppers nek-aan-nek gaan in de competitie vind Barcelona coach Luis Enrique de uitslag van zondag niet bepalend voor wie uiteindelijk de Liga gaat winnen. 

‘Er zijn na de wedstrijd tegen Real Madrid nog tien wedstrijden te spelen. Het is erg belangrijk, maar niet beslissend’, zegt de coach tegen de Spaanse media. Zelf denkt de oefenmeester dat er geen favoriet is. ‘In dit soort wedstrijden kun je niet spreken van een favoriet. Beide ploegen hebben enorm veel kwaliteit, buitenaards zelfs. Dat we in eigen huis spelen is wel belangrijk, want de fans geven een extra informatie.’

De vorm van Real Madrid is de laatste weken erg slecht, maar Enrique wil niet praten over de huidige vorm van de Koninklijke. ‘Ik verspil mijn tijd niet aan dingen anders dan het voetbal van onze rivalen. Real Madrid is de huidige kampioen van Europa en wij kunnen afstand nemen in de competitie. Real heeft met Bale, Ronaldo en Benzema hebben ze drie uitstekende spelers in huis, die horen bij de besten van de wereld,’ aldus de coach.

Zondagavond speelt FC Barcelona tegen Real Madrid. Deze wedstrijd is live te volgen bij Onze11 en op twitter @onze11nl.

Praat Mee!