‘Dit was de moeilijkste beslissing in mijn leven’

Gregory van der Wiel zegt in een interview met het Parool dat zijn keuze om niet mee te gaan naar het WK van Brazilië in 2014 de moeilijkste beslissing was uit zijn leven. De rechtsback van PSG kon door een knieblessure niet mee met de succesvolle ploeg van Louis van Gaal waar Nederland de derde plaats veroverde. 

Afzeggen voor het WK, Van der Wiel noemt dit zijn moeilijkste keuze uit zijn loopbaan, ‘maar ook de verstandigste,’ zegt hij nu. ‘het was een keuze tussen de korte en lange termijn. Of ik zou in Brazilië een groot risico nemen met mijn knie, of ik keek verder dan alleen het WK. Ik ben blij dat ik voor het laatste heb gekozen.’

Tijdens de zomer vertoefde de oranje-international in Amsterdam waar hij gewoon tussen de mensen naar het WK keek. ‘Ik ben met mijn vrienden in de stad gaan kijken. Gewoon met een oranje shirtje aan, gezellig voor een televisiescherm. Dat was heel apart moet ik zeggen. Als voetballer heb je niet zo’n idee van de impact. Je zit er middenin. Nu zag ik pas wat het allemaal teweegbracht’, zegt Van der Wiel.

bron: Instagram

Praat Mee!