Busquets op tijd fit voor Clásico en oefenduel met Oranje

Sergio Busquets keert dit weekend terug in de selectie van FC Barcelona voor de Clásico tegen Real Madrid. Dat bevestigde trainer Luis Enrique zaterdag tijdens de afsluitende persconferentie. In tegenstelling tot eerdere berichten kan de Spaanse middenvelder daardoor over tien dagen gewoon meespelen in het oefenduel met het Nederlands elftal.

Busquets viel een aantal weken geleden tegen Villarreal uit met een enkelblessure. Aanvankelijk was de verwachting dat de 26-jarige Spanjaard pas in april zijn rentree zou maken, maar daar blijkt achteraf geen sprake van te zijn. Vincente del Bosque nam Busquets vrijdag op in zijn selectie voor de oefenwedstrijd tegen Oranje op dinsdag 31 maart, en verklapte daarmee dat het de goede kant op gaat met de verdedigende middenvelder.

Volgens Enrique is Busquets fit genoeg om in te vallen tegen Real Madrid. ‘Natuurlijk is hij niet honderd procent fit, maar hij is beschikbaar. Hij heeft alweer drie dagen met de groep meegetraind’, verklaarde de trainer van de Catalaanse club. Zodoende lijkt Javier Mascherano weer een basisplaats te krijgen op het middenveld van Barcelona en vormt Jérémy Mathieu centraal achterin een duo met Gerard Piqué.

FC Barcelona – Real Madrid

Hoewel Barcelona zondag bij een overwinning op Real Madrid een gat slaat van vier punten, spreekt Enrique niet van een beslissende wedstrijd. ‘Deze wedstrijd is niet beslissend voor La Liga. Wel belangrijk, maar zeker niet beslissend’, aldus de 44-jarige oefenmeester. (Foto: Wiki Commons)

Praat Mee!