Blind blij met eerlijkheid van Van Gaal

Daley Blind vertrok afgelopen zomer naar Manchester United nadat hij een uitstekend seizoen bij Ajax speelde en een van de uitblinkers was bij het Nederlands elftal op het WK. De veelzijdige middenvelder annex verdediger had in het begin moeite met het hoge tempo van de Premier League, maar hij begint het steeds beter onder de knie te krijgen. Bij United werkt hij weer samen met Louis van Gaal die hem ook belangrijk maakte tijdens het WK. 

‘Ik heb Van Gaal gezien toen ik opgroeide, maar ik kan me geen specifieke dingen herinneren. Ik leerde hem pas kennen bij de nationale ploeg. Als van Gaal dingen uitlegt, denk ik soms dat het dezelfde dingen zijn die hij jaren geleden aan mijn vader zei’, zegt Blind tegenover de Daily Mail.

‘Mensen vinden hem intimideren omdat hij eerlijk is. Eerlijkheid kan hard zijn voor sommige spelers of mensen, maar ik houd ervan. Een speler weet wat hij moet doen in een training of een wedstrijd. Alles is duidelijk en dat maakt het eenvoudiger voor spelers. Als team geloven we in zijn filosofie, je moet als speler weten waar je staat’, vervolgt de Oranje-international. ‘Of ik een speciale behandeling krijg van Van Gaal? Absoluut niet, ik maak ook fouten. Hij probeert iedereen vanuit een voetballend oogpunt beter te maken. Het is niks persoonlijk.’

Manchester United neemt het vanmiddag op tegen aartsrivaal Liverpool op Anfield. De nummer vier en vijf van de BPL ontlopen elkaar 2 punten en Champions League tickets staan op het spel.

Praat Mee!