FC Barcelona – Real Madrid vanavond live bij Onze11

Honderden miljoenen voetbalfans stemmen vanavond hun televisie af op de allergrootste voetbalwedstrijd van het jaar: FC Barcelona – Real Madrid. Met een in bloedvorm verkerende Lionel Messi belooft het een absolute kraker te worden in Camp Nou. Wil je niks missen van de wedstrijd? Volg vanavond dan het liveblog van Onze11.

Het vertrouwen bij Barcelona is in aanloop naar het duel met Real Madrid sky high. De Catalanen begonnen dit seizoen moeizaam aan de competitie, maar lijken inmiddels niet meer te stoppen. In de laatste achttien competitieduels stapte Barcelona zeventien keer als winnaar van het veld. Woensdagavond plaatste de ploeg van trainer Luis Enrique zich bovendien voor de kwartfinale van de Champions League. In eigen huis werd Manchester City met 1-0 verslagen, en dat was na de eerdere 1-2 overwinning in Engeland genoeg voor de volgende ronde.

De stemming in Madrid daarentegen is niet al te best. Voor de winterstop leek De Koninklijke praktisch onverslaanbaar, maar in het nieuwe jaar is de klad er een beetje ingekomen. Real gaf de koppositie uit handen, wist zich ternauwernood te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League en in de spelersgroep lijkt het ook niet helemaal lekker te zitten. Afgelopen weekeinde nam Gareth Bale zijn ploeg bij de hand door met twee treffers Levante over de knie te leggen. Cristiano Ronaldo was daar echter niet van gediend en maakte na een treffer van de Welshman een wegwerpgebaar.

FC Barcelona – Real Madrid

Barcelona begint zondagavond als koploper aan El Clåsico. De Catalanen kunnen een gevoelige tik uitdelen in de titelrace door Real te verslaan. In dat geval slaat Barcelona een gat van vier punten met de Madrilenen. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de aartsvijanden in een 3-1 overwinning voor Real.

FC Barcelona – Real Madrid begint zondagavond om 21.00 uur. De ClĂĄsico wordt live uitgezonden door Sport1. Mocht je geen abonnee zijn, dan kun je de hoogtepunten van de wedstrijd gewoon volgen in ons liveblog. (Foto: Markus Unger, Wiki Commons)

Praat Mee!