Jeugdinternational kan debuut maken voor Ajax

Ajax talent Donny van de Beek kan vandaag zijn officiele debuut gaan maken voor de Amsterdammers. De jeugd-international van Oranje onder 19 zit bij de wedstrijd selectie tegen ADO Den Haag. Hij vervangt het andere Oranje talent Daley Sinkgraven.

Van de Beek kent een uitstekend seizoen en is wekelijks de uitblinker op het middenveld bij de a1 of Jong Ajax. Het 17-jarige talent speelde aan het begin van dit seizoen nog steevast bij de a1, maar heeft na de winterstop de stap gemaakt naar het beloftenelftal dat uitkomt in de Jupiler League. Hoewel Jong Ajax niet altijd geweldig speelt krijgt het jonge talent veel lof van de trainer Andries Ulderink: ‘In het begin nam hij nog teveel hooi op zijn vork, maar je ziet dat hij veel initiatief toont en graag het spel wil maken. Als hij zo doorgaat is de volgende stap snel gemaakt.’

Volgende week is er voor Oranje onder 19 een kwalificatie toernooi van het EK dat komende zomer in Griekenland wordt gehouden. Nederland neemt het in een week tijd op tegen Servie, Noorwegen en Zwitserland. Alleen de groepswinnaar mag naar het EK.

De volledige selectie voor het EK-kwalificatie toernooi:

Doel:
Stan van Bladeren (Ajax), Joël Drommel (FC Twente)

Verdediging: Suently Alberto (PSV), Hidde ter Avest (FC Twente), Damian van Bruggen (Ajax), Leeroy Owusu (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Calvin Verdonk (Feyenoord)

Middenveld: Riechedly Bazoer (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Abdelhak Nouri (Ajax), Dabney dos Santos (AZ), Jari Schuurman (Feyenoord)

Aanval: Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Issa Kallon (FC Utrecht), Bilal Ould-Chikh (FC Twente), Richairo Zivkovic (Ajax).

Coach: Aron Winter.

Foto: Jules Pasteuning

Praat Mee!