UEFA verhoogt wederom prijzengeld Europese competities

De prijzenpot van de Europese toernooien van de UEFA wordt de komende jaren weer flink bijgespekt. Het prijzengeld van de Champions League wordt met een kwart opgeschroefd, terwijl het budget voor de Europa League met maar liefst zestig procent stijgt. Daarmee komt de UEFA haar afspraak na om ook de kleinere broer van de Champions League aantrekkelijk te maken voor de Europese clubs.

Het totale prijzengeld van de Champions League bedraagt vanaf volgend seizoen 1,25 miljard euro. In de Europa League mogen alle deelnemende teams een slordige 380 miljoen euro verdelen. De nieuwe bedragen gelden voor de volgende drie seizoenen.

Hoeveel geld de Nederlandse landskampioen volgend seizoen mag opstrijken voor deelname aan het prestigieuze toernooi is nog niet duidelijk. Op 31 maart maakt de UEFA meer details bekend omtrent de verdeelsleutel van de prijzenpot. Wat wel zeker is, is dat de winnaar van de Europa League vanaf het seizoen 2015/2016 zich rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de Champions League van het volgende seizoen.

photo credit: Bernabéu Tour (6) via photopin (license)

Praat Mee!