Van Bronckhorst nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst wordt de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De oud-international volgt komende zomer Fred Rutten op, die na dit seizoen vertrekt uit De Kuip. Van Bronckhorst, nu nog assistent-trainer onder Rutten, heeft een tweejarig contract getekend in Rotterdam, zo laten meerdere Nederlandse media weten.

Van Bronckhorst reageert verheugd op het nieuws. ‘Dat ik uitgerekend bij de club waar ik ooit als F-pupil ben begonnen en na een lange carrière ben teruggekeerd nu hoofdtrainer word, vervult mij met trots’, zegt de 40-jarige oud-voetballer op de officiële website van Feyenoord. ‘Ik ben dan ook uitermate dankbaar voor het vertrouwen dat Feyenoord in mij heeft gesteld’, aldus Van Bronckhorst, die in Rotterdam aan zijn eerste klus als hoofdtrainer gaat beginnen.

De oud-speler van FC Barcelona, Arsenal, Glasgow Rangers, Feyenoord en RKC Waalwijk trad drie jaar geleden toe tot de technische staf van Feyenoord, waar hij onder Ronald Koeman zich opwerkte tot de voornaamste kandidaat om Rutten komende zomer op te volgen. Even was er nog sprake van dat Jean-Paul van Gastel de nieuwe trainer zou worden van de Stadionclub, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op Van Bronckhorst.

Van Gastel blijft overigens wel behouden voor de club. De tweede assistent van Rutten verbindt zich binnenkort waarschijnlijk voor drie jaar aan de huidige nummer drie van de Eredivisie. In dat geval gaat Van Gastel verder als assistent van Van Bronckhorst.

Praat Mee!