Oranje onder 17 plaatst zich voor het EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft zich geplaatst voor het EK in mei 2015. Oranje slaagde eerder deze maand er niet in om zich op eigen kracht te plaatsen voor het eindtoernooi in Bulgarije, maar heeft nu alsnog een ticket bemachtigd als één van de beste nummers twee.

Nederland speelde van 12 tot en met 17 maart een Eliteronde in eigen land, waarin kwalificatie voor het EK voetbal voor spelers onder de 17 jaar op het spel stond. Het elftal van bondscoach Maarten Stekelenburg haalde vijf punten uit drie wedstrijden en eindigde daardoor als tweede in de poule achter België. Door de resultaten in de andere Eliterondes van dit weekeinde is Oranje nu alsnog geplaatst voor het EK 2015 als één van de beste zeven nummers twee.

‘Het EK halen was het doel en ik ben erg tevreden dat we dit gehaald hebben’, reageert Stekelenburg verheugd op het nieuws. ‘Het team is in de eliteronde ongeslagen gebleven en we wisten dat we goede kans hadden op plaatsing voor het EK. We gaan ons meten met de beste Onder 17 teams van Europa, en dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling van deze lichting voetballers’, aldus de bondscoach van Oranje onder 17 op de site van Ons Oranje.

Het EK voor spelers onder de 17 jaar heeft dit jaar van 6 tot en met 22 mei plaats in Bulgarije. Naast Oranje doen er nog vijftien landen mee aan het eindtoernooi.

Praat Mee!