Sneijder moet jonkies op sleeptouw nemen: ‘Ze kunnen altijd bij mij terecht’

Het Nederlands elftal treedt zaterdag zonder Robin van Persie en Arjen Robben aan tegen Turkije. De eerste en tweede aanvoerder van Oranje haakten geblesseerd af en daardoor is een groot gapend gat gevallen in de selectie van bondscoach Guus Hiddink. Alle ogen zijn nu gericht op Wesley Sneijder, die met 111 interlands verreweg de meest ervaren speler is bij Nederland.

‘Druk is niet het goede woord, maar ik voel wel meer verantwoordelijkheid’, bekent Sneijder in gesprek met De Telegraaf. ‘Normaal gesproken heb je met álle routiniers een bepaalde rol in de groep. Klaas-Jan Huntelaar, Nigel de Jong en ik zullen nu meer met de jongeren praten. Ze weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen.’

Aderlating

De middenvelder van Galatasaray heeft alle vertrouwen in de EK-kwalificatiewedstrijd met de Turken. ‘Ook zonder Arjen en Robin kunnen we een goed resultaat boeken. Maar je hoeft geen wiskunde te hebben gestudeerd om te weten dat dit een aderlating is’, aldus Sneijder. ‘Arjen en Robin bewijzen bij Bayern München en Manchester United wekelijks tot de beste spelers van de wereld te horen. Dus die missen we. Zoals ook de blessure van Ron Vlaar een streep door de rekening is. Maar uit ervaring weet ik dat het geen zin heeft om stil te staan bij de mensen die er niet bij zijn. Met z’n allen gaan we er alles aan doen om Turkije te verslaan. Daar ligt de focus op.’ (Foto: Kathi Rudminat)

Praat Mee!