Cillessen: ‘Laten zien dat we niet afhankelijk zijn van Robben’

Het Nederlands elftal heeft zich maandagavond verzameld in Huis ter Duin in Noordwijk. Bij afwezigheid van Arjen Robben is de grote vraag of Oranje ook zonder zijn sterspeler een zege kan boeken op Turkije. Volgens Oranje-doelman Jasper Cillessen gaat Robben zeker gemist worden, maar blijven de drie punten ‘gewoon’ in Amsterdam.

Cillessen beseft zich terdege wat er zaterdag op het spel staat in het EK-kwalificatieduel met de Turken. Een nederlaag zou in zijn ogen rampzalig zijn voor Oranje. ‘Dan verliezen we de grip. Dat is niet de bedoeling, dus daarom moeten en gaan we winnen’, klinkt de zelfverzekerdheid door in de woorden Cillessen.

‘Natuurlijk is dit vervelend, vooral ook voor Arjen zelf’, gaat de 25-jarige sluitpost van Ajax tegenover De Telegraaf in op de buikspierblessure van Robben. ‘Iedereen weet hoe goed en belangrijk hij is. Dat hebben we op het WK wel weer gezien. Maar het is aan ons om te laten zien dat we niet alleen afhankelijk van Robben zijn.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!