‘Het is duidelijk dat we veel kwaliteit inleveren’

NOS-verslaggever Bert Maalderink wachtte maandagavond de spelers van het Nederlands elftal op bij de ingang van Huis ter Duin in Noordwijk. Waar het overgrote deel van de selectie besluit het hotel te betreden via de achteringang, stond Klaas-Jan Huntelaar met een goed humeur de NOS te woord.

De aanvaller van Schalke 04 weet dat het weleens zijn week kan gaan worden nu Robin van Persie met een blessure ontbreekt bij het Nederlands elftal. ‘Ik hoop gewoon dat we lekker gaan voetballen. Als ik er dan drie inschiet, dan wordt het inderdaad mijn week’, reageerde de 31-jarige spits nuchter.

Huntelaar wil niet denken aan een mogelijke nederlaag tegen Turkije. ‘Ik ga niet uit van het negatieve. We gaan gewoon winnen van Turkije’, verduidelijkte de Oranje-spits. Volgens de 69-voudig international zal het gemis van Arjen Robben en Van Persie voelbaar zijn. Toch denkt Huntelaar dat dat geen grote gevolgen zal hebben voor het Nederlands elftal. ‘In principe is iedereen vervangbaar, maar het is duidelijk dat we veel kwaliteit inleveren’, besloot de oud-speler van AC Milan en Real Madrid. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!