Clasie wil Kazim stil krijgen: ‘Wil hem niet in de kleedkamer horen’

Het EK-kwalificatieduel tussen het Nederlands elftal en Turkije leeft al een aantal weken in de kleedkamer van Feyenoord. Spits Colin Kazim-Richards beschikt immers over een Turks paspoort en werd vorige week opgeroepen voor het nationale elftal. Volgens Jordy Clasie is het hoog tijd dat zijn ploeggenoot de mond wordt gesnoerd.

‘Als je hem kent, weet je dat hij een grote mond heeft’, zegt de middenvelder van Feyenoord op de website van de KNVB. ‘Hij heeft het al een tijdje over deze wedstrijd, zegt dat zij gaan winnen. Wij moeten ervoor zorgen dat dat niet gebeurt, want ik wil hem in de kleedkamer niet nog een paar weken over deze wedstrijd horen.’

Voor Clasie is de ontmoeting met Turkije niet alleen speciaal vanwege het treffen met Kazim. In september 2012 maakte de geboren Haarlemmer zijn Oranje-debuut in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (2-0). ‘Dat was de eerste keer dat ik erbij zat en ik mocht gelijk starten. Het was geen heel goede wedstrijd van mijn kant, maar wel een moment dat je nooit meer vergeet. Je debuut in het Nederlands elftal is natuurlijk wel iets groots’, blikt Clasie terug op zijn eerste interland voor het Nederlands elftal.

Praat Mee!