Sneijder opteert voor tweespitsensysteem in Oranje

Bij afwezigheid van Robin van Persie en Arjen Robben moet bondscoach Guus Hiddink gaan puzzelen in zijn voorhoede. Met Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost in de selectie, zou het volgens Wesley Sneijder geen slecht idee zijn om in een tweespitsensysteem te spelen tegen Turkije.

‘Dat zou best kunnen’, zegt de middenvelder van het Nederlands elftal, die dinsdag te horen kreeg dat hij tegen Turkije en Spanje de aanvoerdersband draagt. Volgens Sneijder zien de Turken hun kans nu Robben en Van Persie ontbreken bij Oranje. ‘Met de blessure van Robben zijn ze best blij. Ze denken dat ze het een stuk makkelijker krijgen zonder hem en Van Persie in onze ploeg, maar dat kan voor de Turken ook een gevaar zijn’, weet Sneijder.

Toch beseft ook Sneijder zich maar al te goed dat Robben en Van Persie niet eenvoudig te vervangen zijn. ‘Het zijn twee belangrijke spelers voor ons. Helemaal de laatste periode. We moeten het invullen met de spelers die we hebben’, aldus de ervaren kracht van Oranje tegen de NOS. Sneijder hoopt dat Nederland voortborduurt op de weg die is ingeslagen tegen Letland (6-0 winst). ‘De linies dicht op elkaar. Compact spelen. Dat zijn de basispunten. Als dat goed zit, kunnen en gaan we van Turkije winnen. We moeten de stijgende lijn doortrekken. In de laatste interland zaten goede dingen.’

Praat Mee!