‘Bazoer is een jongen die vrij snel in Oranje kan komen’

De carrière van Riechedly Bazoer is na de winterstop in een stroomversnelling terecht gekomen. Het 18-jarige talent van Ajax maakte op 25 januari zijn basisdebuut in de Klassieker tegen Feyenoord (0-0), en is sindsdien niet weg te denken uit het elftal van trainer Frank de Boer. Ook bondscoach Guus Hiddink is onder de indruk van Bazoer. Volgens de 68-jarige Varssevelder kan de middenvelder weleens sneller dan verwacht zijn debuut maken in het Oranje-shirt.

‘Die speelt al met een flair alsof hij al een paar jaar in de schijnwerpers speelt’, sprak Hiddink lovende woorden uit over Bazoer op de persconferentie van afgelopen vrijdag. ‘Dat is aangenaam om te zien. Dat zijn ook jongens die er vrij snel gaan komen, mits hun kop en omgeving ze een beetje rustig houdt.’

Bazoer is gevleid door de woorden van de bondscoach, en beaamt dat het belangrijk is dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. ‘Dat is denk ik het allerbelangrijkste, dat je je kop erbij houdt. Ik woon nog bij mijn ouders en mijn broer steunt me goed. Ik heb dus een goede omgeving’, beseft de Ajacied zich voor de camera van Ons Oranje.

EK-kwalificatie Oranje onder 19

Allereerst focust Bazoer zich met Oranje onder 19 op kwalificatie voor het EK. Het elftal van bondscoach Aron Winter kan zich deze week plaatsen voor het eindtoernooi. Oranje onder 19 speelt een Eliteronde in eigen land en wil graag het voorbeeld volgen van Oranje onder 17. ‘Ik heb er veel zin in. We hebben een goed team met enorm veel kwaliteit. Als we dat op het veld laten zien, denk ik dat we gewoon naar het EK gaan’, aldus Bazoer.

Praat Mee!