Kluivert weet dingen die Louis niet weet

Voor Patrick Kluivert is het WK in Brazilië voorlopig ook zijn laatste kunstje voor de KNVB. De assistent coach geniet momenteel van de samenwerking met de internationals.

‘Ik denk dat het heel belangrijk is om een goede band te hebben met de spelers, zij zijn toch degene die het voor jou moeten doen op het veld’, zegt Kluivert in gesprek met OnsOranje. ‘Ik ben wel de schakel tussen de spelers en de coach. Het leeftijdsverschil is groot tussen de spelers en de coach, ik zit daar precies tussen.’

Dat Kluivert de schakel is, blijkt wel uit het feit dat spelers hem in vertrouwen nemen. ‘Ik kom wel eens dingen te weten, die ze eerder tegen mij zeggen dan tegen de bondscoach. Dat is een vertrouwensband’, zegt de voormalig topspits.

Die topspits zag eerder dit jaar zijn all time doelpuntenrecord bij Oranje worden ‘afgepakt’ door topspits Robin van Persie. ‘Het was een heel speciaal moment voor mij. Het was niet geregistreerd dat hij naar mij toe kwam. Dat was wel een mooi moment. Ik werk heel fijn met Robin samen’, geeft Kluivert aan.

[youtubegallery]http://www.youtube.com/watch?v=YH3hK9iiJCA[/youtubegallery]

Praat Mee!