Promes: ‘Robben is een heel belangrijke schakel voor Oranje’

Quincy Promes werd deze week alsnog opgeroepen voor het Nederlands elftal. In eerste instantie ontbrak de aanvaller van Spartak Moskou in de definitieve selectie van Oranje, maar na het geblesseerd afhaken van Arjen Robben mocht Promes zich toch nog melden in Noordwijk.

De 23-jarige Amsterdammer maakte afgelopen zomer de overstap naar de Russische Premier League en is bezig aan een goed eerste seizoen. Na de winterstop wist Promes al twee keer het net te vinden, terwijl hij in de eerste seizoenshelft tot vijf doelpunten kwam. Bovendien bereidde de drievoudig international van het Nederlands elftal driemaal een treffer van een ploeggenoot voor.

‘Het gaat lekker’, beaamt Promes tegenover de NOS. ‘Ik ben clubtopscorer nu. Ik start vanaf rechts en krijg van daaruit m’n vrijheid. Momenteel gaat het goed. Ik ben fit en in vorm.’ Desalniettemin denkt Promes niet het gemis van Robben geheel op te kunnen vangen. ‘Robben is onvervangbaar voor deze ploeg, een heel belangrijke schakel. Dat is een groot gemis’, beseft de vleugelspits zich maar al te goed.

Spartak Moskou

Promes heeft geen moment spijt gehad van zijn transfer naar Spartak Moskou. Volgens de drievoudig international van het Nederlands elftal ligt het niveau in Rusland stukken hoger als in de Eredivisie. ‘Het niveau ligt in Rusland toch wat hoger dan in de Eredivisie. Voor m’n ontwikkeling is het een heel goede competitie om in te spelen. Fysiek en tactisch gaat het een stapje harder. Er lopen veel oudere spelers met meer ervaring, die zijn net wat verder dan de meeste spelers in de Eredivisie.’ (Foto: Дмитрий Садовников, Wiki Commons)

Praat Mee!