AD: ‘Huntelaar spits, Afellay wellicht linksbuiten’

Aanstaande zaterdag speelt het Nederlands elftal een belangrijk EK-kwalificatieduel met Turkije. Het Algemeen Dagblad aanschouwde woensdag de training en trok enkele conclusies wat betreft een mogelijke opstelling.

Om te beginnen het middenveld, waar bondscoach Guus Hiddink tussen de verdedigend ingestelde Jordy Clasie en Nigel de Jong moet kiezen. Het AD schreef donderdagochtend dat het middenrif zomaar uit Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en de eerdergenoemde Clasie kan bestaan.

Volgens de ochtendkrant speelt Klaas-Jan Huntelaar in de spits, waardoor de Schalke-aanvaller een stokje voor een (basis)debuut van Bas Dost steekt. ‘Voorin is Afellay een optie, als naar binnen trekkende ‘valse’ linksbuiten’, aldus het dagblad. Voor de rechtsbuitenpositie selecteerde Hiddink Luciano Narsingh en Quincy Promes, terwijl Memphis Depay (normaal gesproken links) ook een optie is. Volgens het AD is het echter ‘niet waarschijnlijk’ dat Depay aan de rechterkant begint.

Over de defensie deed het AD geen uitspraken. Waarschijnlijk lijkt een viermans-verdediging met Jetro Willems als linksback, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi in het centrum en Gregory van der Wiel spelend op de rechtsbackpositie. Verder lijkt er voor Hiddink geen reden te zijn om doelman Jasper Cillessen, op het WK in Brazilië de onbetwiste nummer één, een basisplek af te nemen.

 

Praat Mee!