Huntelaar: ‘Gesprek met Van Persie goed geweest’

De relatie tussen Oranje-spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie wordt alsmaar beter. De twee dronken een tijdje geleden samen een kop koffie, die zeer goed is gevallen. ‘Dat is misschien wel opvallend’, vertelt Huntelaar. ‘Maar daarvoor lustte Robin ook geen koffie’, aldus de spits van Schalke 04, ongetwijfeld met een brede glimlach.

‘Voor die tijd hebben we nooit echt geklikt’, gaat Huntelaar serieus verder. ‘Dan heb je een beeld van elkaar en ga je met anderen om. Ik denk dat ons gesprek goed is geweest. Nu bel ik hem af en toe wel en spreken we over ditjes en datjes.’

Zaterdag speelt het Nederlands elftal een belangrijk EK-kwalificatieduel met Turkije. Aangezien Van Persie geblesseerd is, zal The Hunt naar alle waarschijnlijkheid in de punt van de aanval beginnen. ‘Ik bekijk het positief, we gaan winnen’, voorspelt Huntelaar die gemiddeld eenmaal in 99 minuten doel treft voor Oranje. Dat is een ongekend hoog gemiddelde in het huidige interlandvoetbal. ‘Maar het kan altijd beter. Want als je het zo bekijkt, dan moet het duel met Turkije negen minuten blessuretijd krijgen’, besluit de ex-Ajacied.

Praat Mee!