Hiddink zorgde voor vrede tussen spitsen

Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar kregen het in de wedstrijd tegen Kazachstan met elkaar aan de stok. De twee spitsen zouden elkaar geen succes gunnen en hadden een woordenwisseling op het veld. Bondscoach Guus Hiddink was hier niet gediend van en zorgde ervoor dat de twee topspitsen elkaar eindelijk normaal in de ogen konden kijken.

Hiddink zou naar Manchester zijn gevlogen om het incident met toenmalig Oranje aanvoerder Van Persie te bespreken. ‘Ik zei tegen Robin: ‘Robin je bent dertig jaar, je bent all-time topscorer, niemand haalt je nog ooit nog in, misschien blijf je dat wel tot in de eeuwigheid’, vertelt de keuzeheer in gesprek met Helden. ‘Maar je hebt dat ook kunnen worden, omdat anderen je dat gunden. Leer dat je een ander iets moet gunnen, denk daar eens over na, dan krijg je ook iets terug.

Daarbij vond Hiddink dat Van Persie contact moest zoeken met Huntelaar om het uit te praten. De topscorer van Oranje ging hiermee akkoord en sprak een lange tijd met zijn collega Huntelaar. Ze dronken later samen een kop koffie, en praatten het conflict uit. Hun relatie is velen maten beter. ‘Ze zitten nu ook meteen samen als representanten van de oudere garde in de spelersraad’, besluit Hiddink.

Bron: Kathi Rudminat, Wiki Commons

Praat Mee!