Hiddink gaat speelwijze tegen Turkije niet omgooien

De Amsterdam Arena is vanavond (zaterdag) het strijdtoneel van de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Turkije. Bij afwezigheid van Arjen Robben en Robin van Persie is het gissen naar de bezetting in de voorhoede. Volgens bondscoach Guus Hiddink blijft de speelwijze van Oranje in elk geval onveranderd.

‘Er zal niet veel veranderen’, was het enige dat de 68-jarige oefenmeester kwijt wilde op de persconferentie van vrijdag, die ook inziet dat het gemis van Robben en Van Persie niet makkelijk is op te vangen. ‘Arjen en ook Robin hebben de laatste tijd flink hun stempel gedrukt. Wie hen gaan vervangen, wil ik nog niet zeggen. Het is mijn principe om de definitieve opstelling eerst met mijn spelers te delen. Dat doe ik vanavond’, liet de bondscoach vrijdag nog even in het midden hoe zijn voorhoede eruit ziet tegen de Turken.

Hiddink bekeek samen met zijn technische staf verschillende opties die hij heeft voorin. ‘We hebben een paar mogelijkheden bekeken. Als je spelers als Robben en Van Persie mist, zorgt dat voor mutaties. We hebben een paar keer goed getraind. Achter gesloten deuren ook’, aldus Hiddink. Het verdedigen bij corners en vrije trappen was ook nog een puntje van aandacht de afgelopen dagen. ‘We moeten ervoor zorgen dat de concentratie dan hoger komt te liggen. Je moet het gevaar ruiken. Daar besteden we aandacht aan’, besloot de Varssevelder.

Nederland – Turkije

Het EK-kwalificatieduel Nederland – Turkije vangt zaterdagavond om 20.45 uur aan in Amsterdam. De Amsterdam Arena, waarin naar verwachting ook een grote delegatie Turkse supporters aanwezig is, is stijf uitverkocht. Zowel voor het Nederlands elftal als de Turkse nationale ploeg is het een belangrijke wedstrijd. Bij puntenverlies raakt Nederland de eerste twee plekken in de poule uit het zicht, terwijl de Turken vanaf de vierde plaats vechten voor hun laatste kans.

Nederland – Turkije wordt live uitgezonden door NPO1. Onze11 houdt een liveblog bij van het duel en verslaat de wedstrijd live op Twitter. (Foto: Soccer.ru)

Praat Mee!