Bondscoach Italië denkt aan opstappen na doodsbedreiging

Volgens Italiaanse media denkt Antonio Conte serieus na over het neerleggen van zijn werk, nadat hij door fans van Juventus met de dood is bedreigd. De achterban van de Oude Dame houdt de bondscoach van Italië verantwoordelijk voor de blessure van Juve-middenvelder Claudio Marchisio. 

Conte, nota bene oud-trainer van Juventus, is volgens de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC zwaar aangeslagen door de doodsbedreigingen. ‘Hij is aangedaan door wat er tegen hem is gericht’, aldus Carlo Tavecchio over de opvolger van de succesvolle Cesare Prandelli.

Marchisio ging vrijdag tijdens de training door zijn enkel. Het was voor Juventus-president John Elkann aanleiding om Conte te beschuldigen van een onorthodoxe trainingsmethode. Daar is volgens de 45-jarige bondscoach echter geen sprake van. Conte weerlegde de kritiek van Elkann met de woorden dat er ‘hard, maar goed’ wordt getraind.

Of Conte vanavond plaatsneemt op de bank als Italië het opneemt tegen Bulgarije, is dus nog maar zeer de vraag. Hij volgde in augustus 2014 Prandelli op als bondscoach van Italië.

Praat Mee!