Nederland – Turkije: Huntelaar in de spits, De Jong op ‘zes’

Over ruim een uur trapt het Nederlands elftal in Amsterdam af tegen Turkije. Bondscoach Guus Hiddink kiest in zijn basiself voor een voorhoede met Memphis Depay, Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar. In tegenstelling tot eerdere berichten van De Telegraaf, krijgt Nigel de Jong op het middenveld de voorkeur boven Jordy Clasie.

Achterin zijn er geen verrassingen. Jasper Cillessen krijgt net als in de voorgaande EK-kwalificatieduels de voorkeur onder de lat. De defensie wordt gevormd door Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Martins Indi en Daley Blind. Op het middenveld geeft Hiddink de voorkeur aan De Jong. De 81-voudig international is sinds korte tijd weer fit en mag meteen in de basis starten.

Huntelaar krijgt bij afwezigheid van Robin van Persie de voorkeur in de punt van de aanval. Hij wordt op de vleugels bijgestaan door Depay en Afellay. Wesley Sneijder moet op het middenveld zorgen voor de aanvoer richting de voorhoede.

Opstelling Nederlands elftal

De opstelling van Nederland voor het EK-kwalificatieduel met Turkije ziet er als volgt uit: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Afellay, Huntelaar en Depay.

Nederland – Turkije

Het EK-kwalificatieduel Nederland – Turkije vangt vanavond om 20.45 uur aan in de Amsterdam Arena. Eerder op de dag morste Tsjechië kostbare punten tegen Letland. De koploper van groep A in de EK-kwalificatie speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen de Letten. IJsland maakte daarentegen geen fout. De eilandbewoners wonnen in Kazachstan met 3-0 en lopen daardoor twee punten in op de Tsjechen. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!