Sneijder neemt het op voor Hiddink

Wesley Sneijder redde hoogstwaarschijnlijk de baan van bondscoach Guus Hiddink door in de blessuretijd de 1-1 te scoren. De aanvoerder van Oranje neemt het na afloop in gesprek met de NOS het op voor de bekritiseerde Hiddink.

De kleine middenvelder was opgelucht nadat Oranje gelijk had gespeeld. ‘We gingen vanaf minuut 1 voor de overwinning maar komen lullig achter. Wij creëren mogelijkheden en zijn dominant, maar je moet die gelijkmaker wel maken. Als hem dan in de blessuretijd maakt, ben je opgelucht,’ zegt Sneijder. ‘We waren dominant en maakte het spel, maar dwongen te weinig af. De tweede helft gingen we aanvallender spelen met Bas Dost erbij. We waren niet slecht vandaag volgens mij, maar niet goed genoeg om kansen te creëren en dat mag je jezelf aanrekenen.’

Door het gelijkspel weet Oranje niet te profiteren van het puntverlies van koploper Tsjechië. ‘Er is niet veel veranderd in de stand, maar we mogen opgelucht zijn. Ik zie licht aan het einde van de tunnel en ik heb vertrouwen in deze ploeg. De bondscoach moet het ook doen met de middelen die er zijn, dit kunnen we hem niet aanrekenen,’ vertelt de aanvoerder van Oranje.

Praat Mee!