VIDEO | Samenvatting Nederland – Turkije

Het Nederlands elftal ontsnapte zaterdagavond in blessuretijd aan een nederlaag tegen Turkije. Een wanhoopsschot van Wesley Sneijder werd in de 92ste minuut doeltreffend verlengd door Klaas-Jan Huntelaar, waardoor Oranje met 1-1 gelijkspeelde en nog altijd uitzicht houdt op kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk.

Zoals wel vaker kwam Nederland in de eerste helft op achterstand. Stefan de Vrij verdedigde ongelukkig uit, waardoor de bal uiteindelijk in de voeten van Burak Yilmaz belandde. De Turkse spits haalde verwoestend uit en zag zijn inzet ietwat gelukkig via Bruno Martins Indi achter Jasper Cillessen vallen: 0-1.

Alles leek erop te wijzen dat het Nederlands elftal zijn derde nederlaag zou moeten incasseren, maar daar staken Sneijder en Huntelaar in de slotfase een stokje voor. Sneijder, die bij afwezigheid van Robin van Persie en Arjen Robben de aanvoerdersband droeg, kreeg ruimte om aan te leggen voor een schot en mikte gelukkigerwijs op het hoofd van Huntelaar, waardoor de Turkse doelman Volkan volstrekt kansloos was: 1-1.

Samenvatting Nederland – Turkije

Bekijk hieronder de samenvatting van Nederland – Turkije. De beelden zijn van Ons Oranje.

https://youtu.be/Rli8CZbHpdQ

Praat Mee!