Oranje presenteert oefencampagne

Teammanager van Oranje, Hans Jorritsma, presenteerde vrijdag het programma van Oranje in aanloop naar Brazilië. De campagne is opgedeeld in drie periodes.

Op 2 mei maakt bondscoach Louis van Gaal zijn groep bekend voor de eerste periode van drie dagen. In deze groep zullen nog niet de spelers zitten die nog in buitenlandse competities spelen of play-offs gaan spelen in Nederland. Om de omvang van de groep toch groot genoeg te laten zijn, kan het zijn dat Van Gaal spelers uit Jong Oranje doorschuift.

‘Om zo goed mogelijk te kunnen trainen roept hij wellicht ook spelers van Jong Oranje op. Die verblijven dan in Doorwerth voor de duels met Schotland en Luxemburg’, vertelde Jorritsma. ‘De bondscoach heeft gekozen voor korte intensieve trainingen. Na drie dagen kunnen de spelers een dagje naar huis’, schetste Jorritsma de eerste periode. Oranje start op 7 mei met de eerste periode van drie dagen.

‘Tijdens de tweede periode van drie dagen komen er internationals bij die in het buitenland spelen. Dan zijn de Engelse en Duitse competitie afgelopen’, vervolgde de teamchef. Van Gaal heeft tegen die tijd bij de FIFA al zijn eerste dertig namen doorgegeven. Dit moet op 13 mei gebeuren. Deze tweede periode wordt afgesloten met het oefenduel tegen Ecuador op 17 mei. Na deze oefenwedstrijd zal de selectie van Van Gaal voor een week afreizen naar Portugal voor een trainingskamp.

‘De bedoeling is dat dan iedereen er bij is’, gaf Jorritsma aan. ‘Al bestaat de kans dat Arjen Robben nog de finale van de Champions League moet voetballen.’ Na terugkomst uit Portugal sluit Oranje de oefencampagne af met twee oefenduels tegen Ghana en Wales. Eind mei maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend. (Foto: ING Nederland)

Praat Mee!