Van Aken haakt af bij Jong Oranje voor duel met Frankrijk

Joost van Aken heeft zondag het trainingskamp van Jong Oranje verlaten. De verdediger van SC Heerenveen kampt met een hamstringblessure en keert terug naar Friesland om zich te richten op zijn herstel. Bondscoach Remy Reijnierse heeft Jeff Hardeveld opgeroepen als zijn vervanger.

Voor Hardeveld is het de eerste keer dat hij is opgeroepen voor Jong Oranje. De 20-jarige speler van FC Utrecht speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijd in de Domstad en maakte daarin één doelpunt. Van Aken is de tweede speler die met een blessure moet afhaken bij Jong Oranje. Eerder meldde Daley Sinkgraven zich al af met een liesblessure.

Jong Frankrijk – Jong Oranje

Jong Oranje bereidt zich deze week in Maastricht voor op de oefeninterland tegen Jong Frankrijk. Vorig jaar slaagde het Nederlands elftal voor spelers onder 21 jaar er niet in zich te plaatsen voor het jeugd EK, nadat Jong Portugal over twee wedstrijden veel te sterk was. Jong Frankrijk – Jong Oranje staat morgen op het programma in het Stade Louis Dugauguez in Sedan en wordt live uitgezonden door FOX Sports. Onze11 houdt maandagavond een liveblog bij van het duel, dat om 21.00 uur wordt afgetrapt. (Foto: Instagram)

Praat Mee!