Kluivert koos bewust voor Curaçao

Voormalig Oranje-spits Patrick Kluivert timmert gestaag aan zijn trainerscarriere  en is op dit moment actief bij de voetbalbond van Curacao. Kluivert koos bewust voor het zonnige land, terwijl hij meerdere opties had bij clubs en landen. Zo zegt hij in gesprek met The Guardian.

‘Ik had ook aanbiedingen van andere clubs of landen, onder meer van de nationale bond van Ghana. Maar ik ga alleen aan de slag als het gevoel helemaal goed is,’ zegt Kluivert. In zijn eerste wedstrijd werd meteen een overwinning geboekt, Monsterrat werd met 2-1 verslagen.

Hiervoor was de voormalig Oranje-international werkzaam als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal. ‘Louis wilde Ryan Giggs als assistent en dat begreep ik wel. Hij prefereerde nu eenmaal iemand de de club goed kent. Hij zei ook: ‘Patrick, het is nu tijd om op eigen benen te gaan staan’. Om die reden ben ik niet meegegaan naar United. Ik zie mijn tijd bij Curacao als een enorme uitdaging, die ik zeer serieus neem en bovendien op het juiste moment in mijn loopbaan komt.’

Praat Mee!