Clasie haakt met knieklachten af voor duel met Spanje

Voor Jordy Clasie zit de interlandweek erop. De middenvelder van Feyenoord heeft een knieblessure opgelopen en komt daardoor dinsdagavond niet in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Spanje.

Na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) liet bondscoach Guus Hiddink doorschemeren dat hij tegen Spanje een aantal wijzigingen door zou voeren. Alles wees erop dat Clasie morgen zijn kans zou krijgen in de basis. Dat plan kan Hiddink nu de prullenbak ingooien.

Het is nog niet bekend of Hiddink een vervanger oproept voor Clasie. Of het afhaken van de 23-jarige middenvelder betekent dat Nigel de Jong morgenavond wederom in de basis start, is ook nog niet duidelijk. Volgens Voetbal International is de kans groot dat Jonathan de Guzman morgen in elk geval bij de selectie zit. De speler van Napoli zat afgelopen zaterdag nog op de tribune.

Nederland – Spanje

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA een oefeninterland tegen Spanje. Tijdens het WK in Brazilië stond Oranje voor de laatste keer tegenover de voormalig wereldkampioen. Destijds zegevierde Nederland in een heroïsche wedstrijd met 5-1.

Praat Mee!