‘Vier nieuwe basisklanten bij Nederland – Spanje’

Guus Hiddink gaat dinsdag mogelijk met een fris nieuw elftal beginnen aan het oefenduel met Spanje. Na eerder met 1-1 gelijk te hebben gespeeld tegen Turkije, wil de bondscoach het met vier andere namen proberen. Na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd liet Hiddink al weten andere spelers de kans te geven.

Op basis van de hesjesverdeling bij de training maandag lijkt Hiddink te gaan kiezen voor Daryl Janmaat, Davy Klaassen, Jonathan de Guzman en Quincy Promes. Dat zou dan ten koste gaan van respectievelijk Gregory van der Wiel, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Ibrahim Afellay.

Het zou betekenen dat Oranje, op Wesley Sneijder na, met een compleet nieuw middenveld gaat spelen. In de aanval lijkt dus alleen Afellay slachtoffer te worden van de nieuwe opstelling; Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay lijken wél gewoon te starten tegen de Spanjaarden. Hiddink blijft verder het vertrouwen houden in verdedigers Daley Blind, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Zie hieronder de vermoedelijke basisklanten op een rij.

Dinsdag zal Hiddink om 15:30 uur een persconferentie geven omtrent het oefeninterland met de Spanjaarden. Op het WK afgelopen zomer werd er nog 5-1 gewonnen van de desbetreffende ploeg. Toenmalige doelpuntenmakers Arjen Robben en Robin van Persie (beiden twee maal) zijn allebei geblesseerd, dus niet aanwezig in de Oranje-selectie.

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; Klaassen, De Guzman, Sneijder; Promes, Huntelaar, Depay

Praat Mee!