Jong Frankrijk – Jong Oranje vanavond live bij Onze11

Jong Oranje neemt het vanavond in Sedan op tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Het oefenduel met de Fransen biedt een uitgelezen mogelijkheid voor bondscoach Remy Reijnierse om nieuwe spelers in te passen in zijn elftal richting de kwalificatiereeks voor het EK onder 21 in 2017.

Jong Oranje liep vorig jaar oktober plaatsing voor het jeugd EK in Tsjechië mis. Toentertijd stond Adrie Koster nog voor de groep, werd de eerste plaats in de groepsfase van de EK-kwalificatie uit handen gegeven en ging Nederland kansloos onderuit tegen Jong Portugal (5-4 en 2-0). Koster besloot vervolgens ontslag te nemen als bondscoach en werd tijdelijk vervangen door Reijnierse, die een frisse wind door de selectie van Jong Oranje liet waaien.

Aan het eind van dit jaar staan de eerste EK-kwalificatieduels van Jong Oranje op het programma. Begin februari werd Nederland in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Turkije, Slowakije, Wit-Rusland en Cyprus. Tot die tijd speelt Jong Oranje louter oefenwedstrijden. De laatste interland van Oranje onder 21 jaar dateert uit november 2014. Destijds was Jong Duitsland veel te sterk. In het met 3-1 verloren oefenduel redde Jean-Paul Boëtius de eer voor Nederland.

Met welke elf spelers Reijnierse vanavond aantreedt tegen Jong Frankrijk is nog niet bekend. De bondscoach riep de volgende achttien spelers op voor de oefenwedstrijd Jong Frankrijk – Jong Oranje.

Jeff Hardeveld (FC Utrecht), Yassin Ayoub (FC Utrecht), Sven van Beek (Feyenoord), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Anwar El-Ghazi (Ajax), Maarten de Fockert (sc Heerenveen), Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles), Clint Leemans (PSV), Vincent Janssen (Almere City FC), Rick Karsdorp (Feyenoord), Ricardo Kishna (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Queensy Menig (Ajax), Joris van Overeem (FC Dordrecht), Sean Klaiber (FC Dordrecht), Kenny Tete (Ajax), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord) en Lucas Woudenberg (Feyenoord).

Jong Frankrijk – Jong Oranje

Jong Frankrijk – Jong Oranje vangt maandagavond om 21.00 uur aan. De wedstrijd wordt live uitgezonden door FOX Sports. Onze11 houdt een liveblog bij van het oefenduel.

Praat Mee!