Smadelijke nederlaag voor Jong Oranje in Frankrijk

Jong Oranje heeft maandagavond een flinke pak op de broek gekregen. In Sedan leden de talenten van bondscoach Remy Reijnierse een ruime nederlaag tegen Jong Frankrijk: 4-1. Queensy Menig zorgde bij zijn debuut voor de enige Nederlandse treffer.

Reijnierse begon de oefenwedstrijd tegen Jong Frankrijk met maar liefst zes Feyenoorders, waaronder Lucas Woudenberg. De linksback maakte net als doelman Maarten de Fockert zijn debuut voor Jong Oranje. De bondscoach van Jong Oranje zag vanaf de bank toe hoe Frankrijk ijzersterk aan het duel begon.

Yassine Benzia (schot voorlangs) en Corentin Tolisso (afzwaaiende vrije trap) losten de eerste waarschuwingsschoten, voordat Anthony Martial na ruim een kwartier een penalty versierde voor Jong Frankrijk. De spits van Olympique Lyon viel over het uitgestoken been van Terence Kongolo, wat hem ook nog een gele kaart opleverde. Benzia eiste de strafschop op en faalde niet: 1-0.

Na de openingstreffer kende Jong Frankrijk een sterke fase. Adrien Rabiot en Martial stonden aan het einde van twee prachtige aanvallen van de Fransen, maar vergaten de voorsprong te verdubbelen. Niet veel later strafte Jong Oranje het kansen missende Frankrijk bijna af. Achtereenvolgens Tonny Vilhena en Joris van Overeem waren dichtbij de gelijkmaker. Onder druk van de Franse defensie schoof Vilhena de bal echter net naast het doel, terwijl Van Overeem met een schot van een meter of twintig de paal trof.

Het spelbeeld veranderde na rust niet. Wat wel veranderde, was dat de Fransen hun superioriteit dit keer wel uitdrukten in de score. In de 56ste minuut ging de bal voor de tweede keer in de wedstrijd op de stip. Dit keer ging Jong Oranje-doelman De Fockert in de fout en nam Martial de strafschop: 2-0. Acht minuten later besliste de spits van Jong Frankrijk de wedstrijd. Op aangeven van Rabiot kon Martial De Fockert in de lange hoek verschalken: 3-0.

Queensy Menig leek in de 69ste minuut de spanning toch nog even terug te brengen door de 3-1 aan te tekenen, maar vijf minuten later kregen de Fransen wederom de kans om vanaf elf meter toe te slaan. Het cadeautje van Sven van Beek werd dit keer dankbaar uitgepakt door Tolisso, die hoog en hard voor het slotakkoord zorgde: 4-1.

Het belabberde resultaat tegen Frankrijk betekende alweer de zesde nederlaag op rij van Jong Oranje. Reijnierse wacht zodoende nog altijd op zijn eerste overwinning als bondscoach van Nederland onder 21.

Scoreverloop:

17. Benzia (p) 1-0

56. Martial (p) 2-0

64. Martial 3-0

69. Menig 3-1

74. Tolisso (p) 4-1

Opstellingen Jong Frankrijk – Jong Oranje:

Opstelling Jong Frankrijk: Nardi, Mendy, Laporte, Conte, Rabiot, Tolisso, Martial, Benzia, Walter, Gbamin en Sanson.

Opstelling Jong Oranje: De Fockert; Karsdorp, Van Beek, Kongolo (74. Tete), Woudenberg; Vilhena, Ayoub (68. Leemans), Van Overeem (74. Klaiber); Boëtius (64. Menig), El Ghazi (74. Hardeveld) en Kishna (64. Martial).

Bijzonderheden:

16. De scheidsrechter geeft Jong Frankrijk een strafschop nadat Terence Kongolo een overtreding begaat op Anthony Martial.

55. Voor de tweede keer in de wedstrijd krijgt Jong Frankrijk een strafschop. Maarten de Fockert haalt Martial naar de grond.

73. Wederom gaat de bal op de stip. Sven van Beek is dit keer de dader.

Praat Mee!