Del Bosque begint niet met sterkste opstelling aan Nederland – Spanje

Spanje zal dinsdagavond niet met het sterkste elftal aantreden in de Amsterdam ArenA. Dat gaf bondscoach Vicente del Bosque alvast prijs in aanloop naar het oefenduel Nederland – Spanje. ‘Mijn opstelling zal er heel anders uitzien dan afgelopen vrijdag tegen Oekraïne’, aldus de trainer van het Spaanse nationale elftal.

‘Ik verwacht niet dat mijn spelers verzadigd zijn en dat ze de wedstrijden van het nationale team als een routineklus zien’, vervolgde Del Bosque, die vanavond tegen het Nederlands elftal graag zoveel mogelijk spelers in actie wil zien. ‘Ik wil iedereen een kans geven’, hintte de 64-jarige oefenmeester tegenover De Telegraaf op een groot aantal wisselingen in zijn ploeg.

Volgens het ochtendblad maken Juanmi en Vitolo tegen Oranje hun debuut. De aanvallers van Malaga en Sevilla starten in de basis bij Spanje. Verder ruilt Del Bosque ook voor Cesc Fàbregas, David de Gea en Santi Cazorla een plekje in de basiself in.

Del Bosque onder druk

Net als Guus Hiddink staat ook de positie van Del Bosque ter discussie in eigen land. Na het desastreus verlopen WK in Brazilië leed Spanje tijdens de EK-kwalificatiereeks een pijnlijke nederlaag tegen Slowakije (2-1), en ook de nipte overwinning op Oekraïne (1-0) kon de Spaanse media niet bekoren. Desalniettemin koerst de regerend Europees kampioen met een tweede plek in de poule af op een ticket voor het eindtoernooi van 2016 in Frankrijk.

Rechtsback Dani Carvajal weet wel waarom het spel tegen Oekraïne niet van het scherm spatte. ‘Zeker in de tweede helft hadden we het lastig, omdat Oekraïne ons onder druk zette. Daardoor raakten we de controle kwijt. Ons spel kan natuurlijk beter, maar zo slecht zijn onze resultaten nu ook weer niet. Laten we vooral niet te pessimistisch zijn.’

Nederland – Spanje

De herhaling van het WK-duel Nederland – Spanje is vanavond live te zien bij SBS6. In de Amsterdam ArenA wordt om 20.45 uur afgetrapt. Onze11 houdt vanavond een liveblog bij van Nederland – Spanje. (Foto: Steindy)

Praat Mee!