Hiddink geeft opstelling prijs: Vermeer vervangt Cillessen

Bondscoach Guus Hiddink heeft dinsdagmiddag zijn opstelling vrijgegeven voor de oefeninterland met Spanje. Kenneth Vermeer, Daryl Janmaat, Jetro Willems, Davy Klaassen en Luciano Narsingh beginnen vanavond in de Amsterdam ArenA in de basis aan de oefeninterland Nederland – Spanje.

Na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) kondigde Hiddink al aan dat hij zijn elftal op enkele plekken zou wijzigen. De 68-jarige bondscoach heeft zich aan zijn woord gehouden door Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay naar de bank te verwijzen.

Doordat Jetro Willems vanavond op de linksbackpositie start, schuift Daley Blind een linie op. De 27-voudig international speelt tegen Spanje op zijn geliefde controlerende positie op het middenveld. Davy Klaassen en Wesley Sneijder completeren het middenveld van Oranje.

De grootste verrassing staat onder de lat. Daar moet Cillessen plaatsmaken voor Vermeer, zijn oud-ploeggenoot bij Ajax. Tim Krul lijkt zich voorlopig te moeten verzoenen met een rol als derde keeper. Verder keert Janmaat terug als rechtsback in Oranje. De verdediger van Newcastle United maakte vorig jaar een kapitale blunder tegen Tsjechië (2-1 nederlaag). Janmaat kopte in blessuretijd onzorgvuldig terug op Cillessen, waardoor Tsjechië met de overwinning aan de haal ging. Door het belabberde optreden van Van der Wiel krijgt Janmaat vanavond tijdens Nederland – Spanje de kans om zich te bewijzen voor de bondscoach.

In de voorhoede start Narsingh vanaf de rechterkant. Afgelopen zaterdag posteerde Hiddink Afellay nog op die positie, maar dat was geen doorslaand succes. Memphis Depay en Klaas-Jan Huntelaar houden wel gewoon hun basisplaats.

Opstelling Nederlands elftal

De volledige opstelling van het Nederlands elftal tegen Spanje ziet er als volgt uit:
Vermeer; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Klaassen, Sneijder, Blind; Narsingh, Huntelaar en Depay

 

Praat Mee!