Cazorla denkt niet meer aan veegpartij in Brazilië

Santi Cazorla keek op het WK in Brazilië vanaf de bank lijdzaam toe hoe het Nederlands elftal Spanje van de mat tikte. De 5-1 nederlaag tegen Oranje was een dreun die Spanje niet meer te boven kwam. Volgens de middenvelder van Arsenal speelt de laatste editie van Nederland – Spanje niet meer mee in de hoofden van de Spanjaarden.

‘De Nederlanders waren superieur tijdens het WK, maar deze wedstrijd zal anders zijn’, citeert Voetbal International Cazorla in aanloop naar het oefenduel met het Nederlands elftal. ‘We gaan de wedstrijd in zonder te denken aan Brazilië.’ Ten opzichte van de laatste ontmoeting tussen Nederland en Spanje mag Cazorla dit keer wel aan de start verschijnen. Bondscoach Vicente del Bosque gaf eerder te kennen dat de 30-jarige creatieveling vanavond in de Amsterdam ArenA in de basis start.

Fàbregas

In tegenstelling tot het Nederlands elftal kende Spanje wel een goede generale repetitie. Afgelopen vrijdag won de regerend Europees kampioen in eigen huis met 1-0 van Oekraïne in het kader van de EK-kwalificatie. Cesc Fàbregas bleef de gehele wedstrijd op de bank bij Spanje, en dat deed de spelverdeler van Chelsea zeer. ‘Ik denk niet dat ik mijn basisplaats heb verloren, omdat ik nooit een vaste basisplaats heb gehad’, meent Fàbregas. ‘Iedere voetballer houdt van continuïteit. Ik dus ook, maar als iemand anders speelt komt dat omdat diegene beter is.’ (Foto: Fanny Schertzer, Wiki Commons)

Praat Mee!