Mart Smeets hekelt Sneijder

Wesley Sneijder nam afgelopen zaterdag de gelijkmaker tegen Turkije op zijn rekening(1-1), later werd  het doelpunt alsnog aan Klaas-Jan Huntelaar toegerekend, maar de aanvoerder wilde iets duidelijk maken. Het doelpunt vierde hij door de bal onder zijn shirt te stoppen en een speengebaar te maken, duidend op zijn vrouw Yolanthe Sneijder die dus zwanger zou zijn. Mart Smeets is niet gediend van dit soort acties en vindt hem een schande.

Smeets sprak op Radio 1 over de wedstrijd en verwees naar de actie dat er een kleine Sneijder op komst zou zijn. ‘Toen Wesley Sneijder die bal onder zijn shirt deed en die speenbeweging maakte in zijn mond, dacht ik: mijn god, zijn we zo ver gezakt dat we privébelang en privézaken nu ineens voor het teambelang en een wedstrijd plaatsen?’, zegt De Mart op Radio 1.

Maar de sport-Godfather van Nederland is nog niet klaar met de aanvoerder van Oranje. ‘Ik kan me best indenken dat hij het doet, want de hele wereld doet het, dus denkt hij: waarom ik niet? Maar we zijn wel een eind weg als we dit doen. Ik vind het bespottelijk’, sloot Smeets af.

Praat Mee!