Oranje onder 19 stelt EK-ticket veilig na zege op Zwitserland

Dankzij een 4-0 overwinning op Zwitserland heeft Oranje onder 19 zich dinsdagavond gekwalificeerd voor het EK in Griekenland. Jaïro Riedewald, Abdelhak Nouri (twee keer) en Pelle van Amersfoort verzorgden de Nederlandse doelpuntenproductie.

Voor aanvang van het duel met de Zwitsers wisten de mannen van bondscoach Aron Winter wat hun te doen stond: een beter resultaat halen dan Noorwegen. Na twee wedstrijden stonden Oranje en Noorwegen namelijk precies gelijk en ook het onderlinge resultaat was gelijk.

Bij rust zag het er nog naar uit dat het een nek-aan-nekrace zou gaan worden. Zowel Nederland als Noorwegen zocht de kleedkamer op bij een 2-0 voorsprong. Servië, de opponent van de Noren, zorgde in de tweede helft echter voor een heuse comeback door vier keer te scoren en brutaal de leiding te nemen, terwijl Oranje onder 19 de voorsprong via Van Amersfoort en Nouri uitbreidde naar 4-0.

Door de overwinning op Zwitserland mag Oranje onder 19 aankomende zomer afreizen naar Griekenland, waar van 6 tot en met 19 juli het EK voor spelers onder 19 jaar wordt afgewerkt.

Praat Mee!