De Vrij na zege op Spanje: ‘We hebben altijd geweten dat we het konden’

Net als tijdens het afgelopen WK in Brazilie scoorde Stefan de Vrij tegen Spanje. In de dertiende minuut van de wedstrijd maakte de verdediger van Oranje de openingstreffer na een sublieme voorzet van aanvoerder Wesley Sneijder.

‘Het was een lekkere goal’, erkende De Vrij na afloop van de gewonnen oefeninterland met Spanje (2-0). ‘Kort daarvoor was er een corner, waar ik net niet bijkwam. Maar die bal kwam aan de zijkant bij Wesley Sneijder terecht en iedereen kent zijn traptechniek. Hij legde hem heel mooi klaar en ik liep er tegenaan’, beschreef De Vrij tegenover de NOS zijn treffer tegen Spanje.

‘De voorzet was precies op maat, dat is lekker’, ging de 23-jarige international verder. ‘Natuurlijk moet je nog wel wat doen, maar de bal moet wel goed zijn. En wéér tegen Spanje. Van mij mogen we elke interland wel tegen Spanje spelen’, zei De Vrij gekscherend. ‘In totaal heb ik nu drie keer gescoord, waarvan twee tegen Spanje.’

‘Ik denk dat Spanje ons gewoon goed ligt’, vervolgde De Vrij, die net als tegen Turkije een centraal duo vormde met Bruno Martins Indi. ‘De eerste helft hebben we goed gespeeld en al heel snel kom je op een 2-0 voorsprong. Na rust hadden zij veel meer balbezit en werden ze wel gevaarlijk, maar heel veel kansen kregen ze niet. Dat is ook wel de verdienste van de organisatie. En ook van Kenneth Vermeer, die goed heeft staan keepen en er wel wat uit heeft gehouden’, sprak De Vrij lovende woorden uit over de vervanger van Jasper Cillessen.

‘Liever van Turkije gewonnen’

Volgens De Vrij is het lastig om de prestaties tegen Turkije en Spanje met elkaar te vergelijken. ‘Die wedstrijden kan je niet met elkaar vergelijken’, meende de oud-Feyenoorder. ‘Vandaag boekten we een heel goede overwinning op een topland. Ik denk dat we daarop verder kunnen bouwen. Wij hebben altijd geweten dat we het konden. Ook al kwam het er niet altijd uit, maar vandaag wel. Eerlijk gezegd had ik liever zaterdag van Turkije gewonnen dan nu van Spanje, maar het blijft mooi als je van zo’n topland wint.’

Praat Mee!