Janmaat: ‘We wilden wat rechtzetten na het gelijkspel tegen Turkije’

Daryl Janmaat keerde dinsdagavond voor de eerste keer terug in de basis sinds zijn onfortuinlijke terugkopbal tegen Tsjechië, waardoor het Nederlands elftal in de slotfase van de wedstrijd een gelijkspel door de vingers zag glippen. De rechtsback van Oranje blikte tegenover Voetbal International tevreden terug op het oefenduel met Spanje (2-0).

‘Ik ben blij met deze uitslag. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg’, benadrukte Janmaat, die na het 1-1 gelijkspel tegen Turkije opmerkte dat de spelersgroep gebrand was op een goed resultaat. ‘We wilden wat rechtzetten na het 1-1 gelijkspel tegen Turkije. We begonnen heel agressief. En als je dan uiteindelijk zo’n resultaat boekt tegen een ploeg als Spanje, dan geeft dat veel vertrouwen voor de toekomst. Dit is een goede reactie op het duel met de Turken’, aldus de verdediger van Newcastle United.

Zaterdag zat Janmaat nog op de bank tijdens het EK-kwalificatieduel met Turkije, maar door het zwakke optreden van Gregory van der Wiel kreeg de 25-jarige verdediger de kans om zich te bewijzen voor bondscoach Guus Hiddink. ‘Voor mij was deze wedstrijd heel belangrijk’, gaf Janmaat toe. ‘Ik voelde de druk natuurlijk ook wel. Ik was daarom gebrand op een goed resultaat.’

‘Voor mij was dit een goede wedstrijd’, blikte de geboren Leidschendammer terug op zijn eigen spel. ‘In de tweede helft werd Spanje beter, maar dat kwam ook door de spelers die zij toen brachten. Dan merk je wel dat het tempo wat omhoog gaat.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!