Nouri: ‘Op het EK laten zien dat we écht goed zijn’

Abdelhak Nouri eiste bij Oranje onder 19 een hoofdrol voor zich op door twee keer te scoren tegen de leeftijdsgenoten uit Zwitserland (4-0). De middenvelder van Ajax A1 kan niet wachten tot het EK in Griekenland begint.

Nouri hoopt dat het kwartje dit keer wel de goede kant opvalt. Afgelopen zomer maakte hij onderdeel uit van het succesvolle Oranje onder 17, dat in de EK-finale na strafschoppen verloor van Engeland. ‘Ik hoop dat ik fit blijf, me goed ontwikkel, er weer bij mag zijn en we het EK nu wel winnen’, sprak Nouri zijn ambitie uit voor het toernooi dat van 6 tot en met 19 juli plaatsvindt. De kleine dribbelaar heeft veel vertrouwen in de kwaliteiten van Oranje onder 19. ‘We hebben echt véél talent, een topteam. Het is aan ons om te laten zien dat we ook écht goed zijn.’

Oranje onder 19 is het tweede jeugdelftal dat zich weet te plaatsen voor het EK. Vorige week plaatste Oranje onder 17 zich als een van de beste nummers twee uit de Eliteronde voor de Europese titelstrijd in Bulgarije. Het EK voor spelers onder 17 jaar wordt gehouden van 6 tot en met 22 mei.

Praat Mee!