Hiddink: ‘Blind moet rol van leider over gaan nemen.’

In de wedstrijden met Turkije en Spanje droeg Wesley Sneijder de aanvoerdersband om zijn arm. Mocht de Galatasaray-speler echter om de één of andere reden niet beschikbaar zijn voor het Nederlands elftal, dan heeft Guus Hiddink al een mogelijke vervanger. ‘Daley Blind is het afgelopen jaar erg gegroeid als speler.’

De bondscoach is blij met de veelzijdigheid van de Manchester United-speler. ‘Zowel als linksback als op het middenveld wordt hij steeds beter. Hij moet langzamerhand de rol van leider op het middenveld over gaan nemen. Dat hebben we hem ook verteld. Hij heeft driekwart jaar in de Premier League gespeeld nu, en dat is echt te zien. Hij kan behalve verdedigen ook goed naar voren spelen en slimme oplossingen bedenken’, aldus het lovende commentaar van Hiddink.

Naast een leidende rol op het middenveld is Blind ook een optie om binnen een aantal jaar aanvoerder van Oranje te worden. ‘We hebben er ook over nagedacht om Daley aanvoerder te maken nadat Sneijder naar de kant ging, maar dat kwam met de wissels niet helemaal goed uit. Uiteindelijk kwam de band bij Stefan de Vrij terecht. Hij heeft de robuustheid van een echte aanvoerder’, aldus Hiddink tijdens de persconferentie.(Foto: Kathi Rudminat, Wikimedia Commons)

Praat Mee!