Vermeer: ‘Hiervoor ging ik naar Feyenoord’

Op 14 november 2012 maakte Kenneth Vermeer zijn debuut in het Nederlands elftal tijdens de vriendschappelijke wedstrijd met Duitsland (0-0). Sindsdien heeft de doelman nog geen enkele tegentreffer hoeven incasseren.

Vermeer dankt zijn nieuwe kans in het doel van Oranje aan zijn uitstekende prestaties dit seizoen bij Feyenoord. Zelf blijft hij vooral nuchter. ‘Tim Krul had tegen Mexico gespeeld en nu was het mijn beurt. Dit is voor mij nogmaals de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt door naar Feyenoord te gaan’, vertelt de oud-Ajacied in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hoewel de keeper tegen Spanje meer dan verdienstelijk speelde, is hij helemaal niet bezig met een basisplaats in het Nederlands elftal. ‘Of het sportieve wraak zou zijn als ik bij Oranje de plek van Jasper Cillessen over zou nemen? Ik ben helemaal niet met wraak bezig. Jasper heeft alle kwalificatiewedstrijden gespeeld, dit kwam voor mij als een verrassing. Het is ook niet aan mij om daar iets over te roepen’, besloot Vermeer.

Praat Mee!