Teleurgestelde Van Dijk: ‘Miste mijn naam in selectie Oranje’

Virgil van Dijk is bezig aan een prima seizoen bij Celtic in Schotland. De verdediger staat in de belangstelling van verschillende clubs uit de Premier League. Toch heeft hij nog altijd geen plaats veroverd in de selectie van bondscoach Guus Hiddink.

Toen de selectie van het Nederlands elftal bekend werd gemaakt voelde Van Dijk een lichte teleurstelling. ‘Soms hoop je dat je een kans krijgt. Mensen nemen de Schotse competitie niet echt serieus. Ik weet niet hoe het komt, maar ik moet gewoon hard blijven werken’, vertelt de 23-jarige speler, die op hulp van buitenaf had gehoopt. Niemand vraagt de bondscoach of zijn staf ook waarom ik niet word opgeroepen. Ik kan alleen maar goed spelen bij Celtic.’

Een transfer naar een club uit de Premier League zou de kans om geselecteerd te worden voor Oranje flink verhogen. Toch ontkent de Nederlandse verdediger dat hij bezig is met een vertrek uit Schotland. ‘Ik denk er niet aan of dit mijn laatste seizoen bij Celtic wordt of niet. Ik denk alleen maar aan de treble: we hebben nu één prijs binnen en maken een goede kans op de andere twee’, aldus Van Dijk.

Praat Mee!