Verhaegh kan spelen tegen Schalke van Huntelaar

FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh stond zes weken aan de kant met een spierscheuring, maar is naar eigen zeggen fit genoeg voor het belangrijke competitieduel met Schalke 04 van zondag. Dat vertelt de drievoudig Oranje-international in gesprek met het Duitse Bild.

‘De blessure is genezen, maar ik ben er inmiddels al zes weken niet bijgeweest’, begint Verhaegh. ‘Ik ben nog niet honderd procent fit, maar ik vertrouw erop dat ik zondag in het duel met Schalke er weer in sta.”

‘Het is een heel belangrijk duel’, gaat de voormalig Vitesse-speler verder. ‘We komen nu in de eindfase waar de prijzen worden verdeeld. We willen Europees voetbal halen. Of dat lukt, ligt niet alleen aan onszelf, maar het elftal is in ieder geval ambitieus genoeg.’

FC Augsburg staat momenteel zesde, met slechts één punt minder dan het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar. En dat terwijl er de afgelopen zeven wedstrijden maar één keer werd gewonnen. ‘Er zit altijd een fase in het seizoen waarin het niet zo lekker loopt. Nu zitten we op zo’n punt, maar we staan nog steeds zesde. Dat is eigenlijk al ongelofelijk’, weet Verhaegh.

De rechtsback blijft echter bescheiden. ‘Ik weet niet of het mij anders was gelopen. Ik speel eigenlijk altijd mijn eigen spel, maar ik ben achterin ook verantwoordelijk voor de organisatie. Ik moet altijd alert zijn als we de bal verliezen. Ik moet kijken of we goed staan, of er goed wordt gecommuniceerd. Dat zijn zaken die op het veld veel verschil maken.’

Verhaegh v.s Huntelaar

In het duel met Schalke 04 zal Verhaegh Klaas-Jan Huntelaar tegenkomen. Samen met laatstgenoemde was Verhaegh afgelopen zomer nog op het WK in Brazilië namens het Nederlands elftal. Zowel Huntelaar als Verhaegh moest het daar doen met een rol als invaller. Er wordt zondag om 15:30 uur afgetrapt in de SGL Arena, het stadion van FC Augsburg.

Praat Mee!