‘Sven heeft grenzeloos vertrouwen in zichzelf’

Sven van Beek, jeugd-international van Oranje, is niet meer weg te denken bij zijn club Feyenoord. De 20-jarige verdediger speelt wekelijks en werd onlangs beloond met een nieuw contract, dat hem tot medio 2018 aan de Rotterdamse club bindt. Feyenoord Magazine sprak met papa Van Beek over de ontwikkelingen die Sven heeft door gemaakt de afgelopen jaren.

Zo vertelt vader René dat Van Beek vooral op mentaal vlak is gegroeid. ‘Sven maken ze niet snel meer gek. Hij kent het klappen van de zweep en heeft een grenzeloos vertrouwen in zichzelf. Van jongs af aan heeft hij gezegd dat hij profvoetballer zou worden.’

Pa Van Beek onthult verder dat zijn zoon vroeger wel eens nonchalant kon zijn, waardoor hij vaak fouten maakte. ‘Daarom heb ik hem vroeger ook nooit laten winnen als we een spelletje speelden’, vertelt hij, waarna hij een herinnering aan een potje ‘Mens, erger je niet’ op haalt. ‘Een van de jongens speelde vals. Nou, dat moet je bij Sven niet flikken. Het duurde niet lang of de stenen vlogen door de kamer. Hij is bloedfanatiek en kan niet tegen zijn verlies, zeker niet als hij tegen z’n broer speelt.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!