‘De Jong staat voor overgang naar Turkije’

Volgens het Turkse Milliyet ligt er een principe-akkoord voor Nigel de Jong klaar bij Trabzonspor. De middenvelder van het Nederlands elftal is komende zomer transfervrij en gaf eerder aan toe te zijn aan een nieuw avontuur. Die lijkt De Jong gevonden te hebben in Turkije.

Trabzonspor werd eerder al in verband gebracht met de 81-voudig international van het Nederlands elftal. De nummer vijf van de Turkse competitie wil volgend seizoen een serieuze gooi doen naar de landstitel. In het kader van die ambities zou De Jong een zeer gewenste versterking zijn.

Tegenover de NOS liet De Jong al weten dat hij open staat voor elk avontuur. Een terugkeer bij Ajax, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, kwam in zijn ogen wel te vroeg. ‘Maar ik zeg nooit nooit. Ik sluit nooit een deur, voor welke club dan ook.’

Naast Trabzonspor zou ook het Manchester United van Louis van Gaal interesse hebben in de 30-jarige middenvelder van AC Milan. De Jong, die afgelopen zaterdag nog in de basis begon bij Oranje in het EK-kwalificatieduel met Turkije (1-1), verliet Ajax in 2006 voor Hamburger SV, voordat hij zijn carrière vervolgde bij Manchester City en AC Milan. (Foto: Instagram)

Praat Mee!