Transfervrije Vlaar staat voor uitdaging: ‘Hij moet het nu laten zien’

Ron Vlaar wierp zich tijdens het WK in Brazilië op tot de absolute leider van de defensie van het Nederlands elftal. Het leverde de verdediger van Aston Villa geen transfer op, en ondanks zijn transfervrije status komende zomer, staan er nog geen clubs te springen om de Oranje-international.

Vlaar werd dit seizoen veelal geteisterd door blessureleed en tikte daardoor geen moment zijn WK-niveau aan. Volgens Aston Villa-trainer Tim Sherwood moet Ron Beton zich in de slotfase van de competitie dan ook laten gelden, wil hij een mooie transfer maken na dit seizoen. ‘Tussen nu en het einde van het seizoen moet hij zichzelf weer in de etalage zetten’, meende Sherwoord tegenover de Engelse media.

‘Als je niet op het veld staat, ben je voor niemand interessant. We weten allemaal hoe Vlaar de afgelopen jaren heeft gepresteerd, maar het is belangrijk dat hij het nu laat zien op het veld. Anders kijkt men naar hem met de hand op de portemonnee’, ging de manager van Aston Villa verder over de 30-jarige Noord-Hollander. ‘Hij speelde een sterk WK, maar mensen hebben een kort geheugen. Je kijkt altijd naar wat mensen nu presteren. Vlaar zal ook weten dat hij veel meer opties heeft als hij goed presteert.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!